Skočit na obsah >>
 

Sedněte na kola – Cyklopecky startují!

Sedněte na kola – Cyklopecky startují!

03.06.2021

Cyklopecky Východní Čechy 2021 se hlásí o slovo! Šlápněte do pedálů a vyhrajte řadu atraktivních cen. Nebo se jen vydejte na některou z tras se spoustou zajímavých zastávek a užívejte si krásy Pardubického i sousedního Královéhradeckého kraje.

S příchodem června odstartovala velká cestovatelská soutěž pro aktivní a zvídavé soutěžící, která poběží až do konce září. Již sedmý ročník soutěže nabízí 15 nenáročných cyklotras vhodných i pro rekreační cyklisty nebo rodiny s dětmi. Na každé trase se nachází minimálně dvě razítkovací místa, na kterých soutěžící dostanou razítko do své hrací karty. Za každou trasu stačí získat pouze jedno razítko a už v momentě, kdy hráči nasbírají do své hrací karty 5 razítek, mohou se účastnit losování o hodnotné ceny. A letos jsou to ceny opravdu atraktivní – 5 jízdních kol Merida a 5 pobytů v hotelech na východě Čech pro prvních deset výherců, pro dalších deset výherců dárkové předměty a vstupenky. Speciální cena bude připravena pro ty nadšené cestovatele, kteří nasbírají všech 15 razítek!

A kde je hrací karta k dostání?

Od 1. června bude na pultech všech východočeských informačních center vandrovní knížka s popisy tras, tipy na výlety v okolí a dvěma hracími kartami. Z domova si ji lze stáhnout ze speciálního webu soutěže www.cyklopecky.info.

„Na tomto webu najdete další podrobnosti k trasám – mapu, délku, náročnost, razítkovací místa, zajímavosti na trase, fotografie, videa. Pokud by si cykloturista nevybral z tras letošních, na webu jsou i trasy loňské soutěže, které mohou posloužit jako inspirace k výletu. Další možností je využít hrací kartu z Turistických novin z Východních Čech, které jsou již také v distribuci,“ poznamenal Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport a cestovní ruch.

Většina tras je určena i pro méně zdatné turisty. Hlavní myšlenkou je poznání krás našeho kraje a aktivní pohyb na čerstvém vzduchu.

Soutěž organizuje Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, Pardubickým a Královéhradeckým krajem a destinačními managementy obou krajů.

Soutěž a dvě vybrané trasy budou představeny v pořadu Cyklosalon na TV Prima tuto sobotu 4. června v 8.45 hodin.

zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Sedněte na kola – Cyklopecky startují!, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Anketa

Který cíl na Pardubicku byste určitě doporučili známým k návštěvě?


loga